Supply Chain 5 Istock 1023533710

Supply Chain optimalisatie

NIRAS kan compleet advies geven inzake de optimalisatie van de toeleveringsketen voor alle onderdelen van de voedings- en drankenindustrie.

Voedings- en drankproducten verschillen van de meeste andere consumptiegoederen wat betreft de behoefte aan hygiënische normen, beperkte houdbaarheid, verpakkingsvereisten en opslagtemperaturen en -faciliteiten.

De toeleveringsketen van de voedings- en drankenindustrie wordt daarom gekenmerkt door een reeks complexe uitdagingen: inspelen op veranderende consumentengewoonten en toekomstige markteisen, aanpassing door klimaatverandering en het voorkomen van voedselverspilling.

Het optimaliseren van de toeleveringsketens in de voedings- en drankenindustrie is cruciaal om grotere productiviteit te waarborgen en producten van een hoge kwaliteit te kunnen leveren.

State-of-the-art digitale toepassingen voor de toeleveringsketen

NIRAS heeft decennialange consultancy-ervaringen opgedaan bij enkele van 's werelds grootste voedings- en drankenbedrijven en levert advies op elk gebied inzake de optimalisatie van de toeleveringsketens voor alle onderdelen van de voedings- en drankenindustrie: of het nu gaat om bier en dranken, groente, fruit, zuivel, plantaardig voedsel of ingrediënten.

Onze oplossingen zijn gebaseerd op state-of-the-art digitale toepassingen waarmee onze opdrachtgevers hun processen, organisaties en systemen met betrekking tot toeleveringsketens kunnen optimaliseren. Dit met een minimale interferentie in de productie. Daardoor kunnen we bijdragen aan een verhoogde productiviteit en concurrentiekracht op zowel de korte als lange termijn.

Digitale simulatietools

Om de toeleveringsketen te optimaliseren past NIRAS een reeks van zeer geavanceerde digitale simulatietools toe om een productiefaciliteit voor voeding en dranken te optimaliseren.

Met onze Digital Twin-simulatietool kunnen we virtuele kopieën maken van een bepaalde fabriek (operationeel of als ontwerp). Daarbij kunnen we een volledig gedetailleerde lay-out van de functionaliteiten van de fabriek laten zien, variërend van individuele machines, operators, transportbanden, vorkheftrucks, buffers, voorraden en inkomende vrachtwagens met grondstoffen tot en met de afgewerkte goederen en producten.

Onze digitale tools stellen ons ook in staat om complexe problemen in de toeleveringsketen te analyseren en aan te pakken zonder dat de productie daardoor stilvalt.

Workshops om in te spelen op behoeften

Als integraal onderdeel van onze oplossing gaan we in nauw overleg met onze opdrachtgevers. Dit doen we om problematische kwesties te identificeren en de productie te verbeteren. We bieden workshops aan om in te spelen op de behoeften en input van de verschillende stakeholders. Op deze manier zorgen we ervoor dat alle factoren in overweging worden genomen bij het aanpakken van problemen met betrekking tot de efficiëntie van de toeleveringsketen in een productiefaciliteit.

Op basis van onze digitale simulatiemodellen en de analyses van onze experts leveren we vervolgens op maat gemaakte oplossingen aan onze opdrachtgevers welke de toeleveringsketens in alle soorten productiefaciliteiten voor voedings- en drankproductie optimaliseren.

Onze optimalisatieservices voor toeleveringsketens omvatten:

  • Optimalisatie van de toeleveringsketen
  • Magazijnindeling, optimalisatie en automatisering
  • Digital Twin / simulatie
  • Oplossingen voor hygiëne en voedselveiligheid
  • Testen, meten en kalibreren
  • Kwaliteitszekering

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Jeroen van Lunsen

Jeroen van Lunsen

Managing Director

Rosmalen, Netherlands

+31610925617

Gerelateerde services