04 Tendering Commissioning Brewery Tooel 4 (1)

Aanbesteding en inbedrijfstelling

NIRAS levert aanbestedings- en inbedrijfstellingsdienstverlening voor de voedings- en drankenindustrie over de hele wereld.

NIRAS levert aanbestedings- en inbedrijfstellingsdiensten voor de voedings- en drankenindustrie in Nederland en over de hele wereld. Of u nu een greenfield-project op uw planning heeft staan, een grote upgrade van uw bestaande fabrieken of een migratie van uw sites; onze experts kunnen u helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.

Aanbestedingsprocessen kunnen zeer complex en tijdrovend zijn, maar ook kansen bieden voor uw project als ze op de juiste manier worden afgehandeld. Door te zorgen voor de juiste aanbestedingsprocedure – uitgevoerd door onze ervaren experts – kunnen aanzienlijke bedragen worden bespaard en kunnen aannemers en bouwers zeer duidelijk worden geïnstrueerd.

Het belangrijkste is dat u en de onafhankelijk geselecteerde aannemers weloverwogen beslissingen kunnen nemen aangaande het project. Wanneer onze experts de leveranciers op basis van een duidelijke omschrijving aanstellen wordt ook het risico van budgetescalatie verminderd waardoor uw project veiliger en stabieler wordt.

Helaas is het niet ongebruikelijk dat bedrijven goedkopere offertes accepteren die onvoldoende rekening houden met de complexe aard van een bepaald project, simpelweg omdat deze voorstellen op het eerste gezicht betaalbaarder lijken dan offertes van aannemers met een bewezen staat van dienst in vergelijkbare projecten in de voedingsindustrie. Goedkopere aanbestedingsoplossingen kunnen duurder en tijdrovender uitpakken dan offertes die op basis van gedegen expertise zijn aangevraagd en beoordeeld. NIRAS toetst offertes op basis van specificaties en kan dit goed dankzij de jarenlange ervaring van onze experts.

CAPEX-projectmethode

De CAPEX-projectmethode en -hulpmiddelen van NIRAS begeleiden u veilig door alle fasen van uw project en zorgen voor een naadloze en kosteneffectieve uitvoering van de masterplanning. Dit aan de hand van het ontwerp, de aanbesteding en de contractering en doet dit tot en met het uittesten en de inbedrijfstelling.

Wanneer we uw aanbestedingsproces beheren zorgen onze experts voor de vaardigheden die nodig zijn om uw project op de meest kosteneffectieve en complete manier uit te voeren. Hierdoor voorzien ze uw bedrijf en project van de maximale prijs-kwaliteitverhouding.

We zijn onafhankelijk binnen de voedingsindustrie wereldwijd en doorgronden de vaak complexe details achter de offertes volledig. Wanneer NIRAS de aanbestedingsprocedures uitvoert houden we rekening met het recente werk en de staat van dienst van de aannemers, de mensen die ze in dienst hebben en hun opstelling ten opzichte van uw project.

Inbedrijfstelling

De inbedrijfstelling is een cruciaal onderdeel bij bouw- en renovatieprojecten. Dankzij de holistische benadering van NIRAS voor voedings- & drankenprojecten kunnen onze specialisten ervoor zorgen dat alle facetten van het inbedrijfstellingsproces in acht worden genomen. Onze inbedrijfstellingsexperts zijn zeer bekwame projectmanagers die ervoor zorgen dat alle processen van uw project worden gestroomlijnd om de workflow en efficiëntie op de site te optimaliseren.

We houden ons bezig met alle inbedrijfstellingsaspecten van uw project, variërend van het beheersen van de budgetten en de personeelsbronnen tot het plannen van aannemers en het voldoen aan alle wettelijke voorschriften. We zorgen ook voor de coördinatie en afstemming van de werk- en communicatieprocessen tussen bedrijfseigenaren, CEO's, architecten, projectmanagers, ingenieurs, ontwikkelaars, ontwerpers en aannemers.

Of u nu een volledig nieuwe faciliteit gaat bouwen of een bestaande procesfaciliteit wilt optimaliseren, het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de beoogde specificaties worden getest en grondig bewezen. Dit is ook het geval als er veranderingen in het proces optreden, zoals bijvoorbeeld bij het gebruik van grondstoffen.

Verder kan onze inbedrijfstellingsdienstverlening worden toegepast op deelprojecten, zoals het valideren van de reiniging van installaties (CIP-validatie), het testen van een tankopstelling, het testen van de productkwaliteit, of met betrekking tot andere kwesties die onderdeel zijn van uw projecten.

Bovendien moeten voedings- en drankenbedrijven voldoen aan een reeks lokale, regionale en wereldwijde wetten, normen en richtlijnen, zoals EHEDG, ISO en veiligheid (HACCP en HAZOP). Ook in deze context worden de vaardigheden van onze experts in de levensmiddelentechnologie, procestechnologie en engineering gecombineerd in onze inbedrijfstellingsservice.

Wij kunnen u helpen met:

  • Greenfield, vestiging van nieuwe faciliteiten
  • Brownfield, upgrading van bestaande faciliteiten
  • Migratie van productie en transitieplanning
  • Follow-up van aanbestedingen en engineering
  • Projectservices, EPC, EPCM
  • Sitemanagement inclusief gezondheid en veiligheid
  • Contractmanagement
  • Turn-key

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Jeroen van Lunsen

Jeroen van Lunsen

Managing Director

Rosmalen, Netherlands

+31610925617

Gerelateerde services