04 Tendering Commissioning Brewery Tooel 4 (1)

Aanbesteding en inbedrijfstelling

NIRAS levert aanbestedings- en inbedrijfstellingsservices voor de voedings- en drankenindustrie over de hele wereld.

NIRAS levert aanbestedings- en inbedrijfstellingsservices voor de voedings- en drankenindustrie in Nederland en over de hele wereld. Of u nu een greenfield-project op uw planning heeft staan, een grote upgrade van uw bestaande fabrieken, of een migratie van uw sites; onze experts kunnen u helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.

Aanbestedingsprocessen kunnen zeer complex en tijdrovend zijn, maar ook enorm voordelig voor uw project als ze op de juiste manier worden afgehandeld. Door te zorgen voor de juiste aanbestedingsprocedure – uitgevoerd door onze ervaren experts – kunnen aanzienlijke bedragen worden bespaard en kunnen aannemers en bouwers zeer prescriptief worden veiliggesteld.

Maar het belangrijkste is dat u en de aannemers op basis van het aanbestedingsproces weloverwogen en gedetailleerde beslissingen kunnen nemen betreffende het project. Wanneer onze experts leveranciers op verregaande prescriptieve basis vastleggen vermijden ze ook de risicovolle mogelijkheid van budgetescalatie waardoor uw project aan veiligheid en stabiliteit wint.

Helaas is het niet ongebruikelijk dat voedings- en drankenbedrijven goedkopere offertes accepteren die niet afdoende rekening houden met de complexe aard van een bepaald project, simpelweg omdat ze op het eerste gezicht betaalbaarder lijken dan offertes van aannemers met een bewezen staat van dienst in vergelijkbare projecten in de voedingsindustrie.

Goedkopere aanbestedingsoplossingen kunnen zowel duurder als tijdrovender uitpakken dan offertes van experts op basis van gedegen expertise.

CAPEX-projectmethodologie

De CAPEX-projectmethodologie en -hulpmiddelen van NIRAS begeleiden u veilig door alle fasen van uw project en zorgen voor een naadloze en kosteneffectieve uitvoering van de masterplanning via het ontwerp, de aanbesteding en de contractering tot het uittesten en de inbedrijfstelling.

Wij staan onze opdrachtgever bij in het aanbestedingsproces om de beste oplossingen tegen de meest concurrerende prijzen te vinden. Wanneer we uw aanbestedingsproces beheren kunnen onze experts zorgen voor de vaardigheden die nodig zijn om uw project op de meest kosteneffectieve en veeleisende manier uit te voeren, daarbij uw bedrijf de maximale prijs-kwaliteitverhouding biedend.

We werken regelmatig samen met de beste leveranciers in de voedingsindustrie wereldwijd en doorgronden de vaak complexe details achter de offertes volledig. Wanneer NIRAS de aanbestedingsprocedures uitvoert houden we rekening met het recente werk en de staat van dienst van de aannemers, de mensen die ze in dienst hebben en hun opstelling ten opzichte van uw project.

Inbedrijfstelling

De inbedrijfstelling is een cruciaal onderdeel bij bouw- en renovatieprojecten. Dankzij de holistische benadering van NIRAS voor voedings- & drankenprojecten kunnen onze specialisten ervoor zorgen dat alle facetten van het inbedrijfstellingsproces in aanmerking worden genomen. Onze inbedrijfstellingsexperts zijn zeer bekwame projectmanagers die ervoor zorgen dat alle processen van uw project worden gestroomlijnd om de workflow en efficiëntie op de site te optimaliseren.

Onze specialisten houden zich bezig met alle inbedrijfstellingsaspecten van uw project, variërend van het beheersen van de budgetten en de personeelsbronnen tot het plannen van aannemers en het voldoen aan alle wettelijke voorschriften. We zorgen ook voor de coördinatie en afstemming van de werk- en communicatieprocessen tussen bedrijfseigenaren, CEO's, architecten, projectmanagers, ingenieurs, ontwikkelaars, ontwerpers en aannemers.

Of u nu een volledig nieuwe faciliteit gaat bouwen of een bestaande procesfaciliteit wilt optimaliseren, het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de beoogde specificaties worden getest en grondig bewezen. Dit is ook het geval als er veranderingen in het proces optreden, zoals bij het gebruik van grondstoffen.

Verder kan onze inbedrijfstellingsservice worden toegepast op deelprojecten, zoals het valideren van de reiniging van installaties (CIP-validatie), het testen van een tankopstelling, het testen van de productkwaliteit, of met betrekking tot andere kwesties die onderdeel zijn van uw projecten.

Bovendien moeten voedings- en drankenbedrijven voldoen aan een reeks lokale, regionale en wereldwijde wetten, normen en richtlijnen, zoals EHEDG, ISO en veiligheid (HACCP en HAZOP). Ook in deze context worden de vaardigheden van onze experts in de levensmiddelentechnologie, procestechnologie en engineering gecombineerd in onze inbedrijfstellingsservice.

Wij kunnen u helpen met:

  • Greenfield, vestiging van nieuwe faciliteiten
  • Brownfield, upgrading van bestaande faciliteiten
  • Migratie van productie – transitieplanning
  • Follow-up van aanbestedingen en engineering
  • Projectservices, EPC, EPCM
  • Sitemanagement inclusief gezondheid en veiligheid
  • Contractmanagement
  • Turn-key

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Jeroen van Lunsen

Jeroen van Lunsen

Managing Director

Rosmalen, Netherlands

+31610925617

Gerelateerde services