02 Supply Chain Optimization

Industriële nutsvoorzieningen

NIRAS biedt de wereldwijde voedings- en drankenindustrie toekomstbestendige oplossingen met betrekking tot industriële nutsvoorzieningen. Denk aan: Energie, water en luchtkwaliteit.

NIRAS biedt de lokale en wereldwijde voedings- en drankenindustrie innovatieve en toekomstbestendige oplossingen met betrekking tot industriële nutsvoorzieningen. Onze services zijn gefocust op duurzame engineering in combinatie met de Sustainable Development Goals van de VN.

NIRAS heeft op het gebied van industriële nutsvoorzieningen de volgende kennisgebieden in huis: gas, elektriciteit, water en luchtkwaliteit. Bij NIRAS luisteren we naar uw behoeften gedurende de hele looptijd van een project. Dit zorgt ervoor dat nutsvoorzieningen in uw productiefaciliteit de optimale aandacht krijgen.

Naast nutsvoorzieningen kunnen we voor uw productieproces ook utiliteitsinstallaties in acht nemen. Wanneer we utiliteitsinstallaties ontwerpen zorgen we voor een nauwe integratie in de procesapparatuur en gebouwen. Tegelijkertijd adviseren we u over de beste locatie van de nuts- en utiliteitsvoorzieningen om de meest efficiënte werkomgeving te verkrijgen en de best mogelijke veiligheid te garanderen.

Industriële nutsvoorzieningen en duurzaamheid

Voor voedings- en drankenbedrijven is het van cruciaal belang dat de vermindering van energie, water en andere nutsvoorzieningen wordt opgenomen in een masterplan en het algehele ontwerp. Dit zowel voor een nieuwe faciliteit als voor aanpassingen aan bestaande productielocaties. Dit niet alleen om de productiekosten te verlagen, maar ook om het duurzaamheidsprofiel van uw bedrijf te vergroten.

We voeren volledige audits uit van de nutsvoorzieningen van opdrachtgevers om de verbeterpunten in kaart te brengen. Deze punten kunnen ingaan op middelen, materiaal en geld, maar ook op het verbeteren van de duurzaamheid en de toekomstbestendigheid van een productiefaciliteit. 

Integratie van nutsvoorzieningen in productiefaciliteiten

Gedurende vele jaren heeft NIRAS een schat aan ervaringen opgebouwd in het ontwerpen van nutsvoorzieningen met betrekking tot grondstoffen- en energievriendelijke oplossingen voor alle soorten voedings- en drankenbedrijven. We pakken alle denkbare vraagstukken op, op het gebied van nutsvoorzieningen. Denk daarbij aan energieverbruik voor verwarming, stoom, koelen, vriezen. Dit doen we aan de hand van toonaangevende technologische oplossingen. 

Als het gaat om specifieke nutsvoorzieningen zoals water (bijv. water voor injectie (WFI) en gezuiverd water (PW)), stoom, perslucht en stikstof, zorgen we voor een efficiënte integratie en richten we ons op duurzame en energiezuinige oplossingen voor uw productieproces.

Ook kunnen de experts van NIRAS de nieuwe innovatieve en strategische oplossingen van uw bedrijf vaststellen voor kwesties zoals veilig hergebruik van gereinigd proceswater. In onze projecten maken we gebruik van de nieuwste technologieën om de waterefficiëntie in de wereldwijde voedings- en drankenindustrie te verbeteren.

Optimale interconnectie van bestaande voorzieningen

We passen onze expertise toe om ervoor te zorgen dat de juiste apparatuur en installaties worden gekocht en geïnstalleerd in nieuwe moderne voedings- en drankenfabrieken.

We ontwerpen en leveren complexe installaties voor de procesindustrie, inclusief alle nuts- en automatiseringssystemen, alsook verpakkings- en end-of-line-oplossingen. Daarnaast ontwerpen we ook ventilatie- en utiliteitssystemen om aan uw specifieke eisen en huidige normen te voldoen en zorgen we voor een optimale aansluiting ervan op uw bestaande voorzieningen.

Verder ontwerpen we koelsystemen die zorgen voor een energie-optimale temperatuurregeling van processen en installaties.

Expertise en holistische benadering

De expertise van NIRAS is gebaseerd op onze langdurige bedrijfstradities voor toonaangevende milieu- en voedselveiligheidsnormen, evenals op onze nauwe samenwerking met universiteiten en branchegroepen.

De holistische benadering van NIRAS voor voedings- en drankenprojecten, evenals het feit dat we experts hebben op alle technische gebieden, betekent dat we oplossingen kunnen leveren binnen de industriële nutsvoorzieningen die rekening houden met alle factoren van de productiefaciliteit van uw bedrijf.

Onze diensten voor industriële nutsvoorzieningen: 

  • Procestechniek
  • Piping Design
  • Koeling
  • Industriële nutsvoorzieningen
  • Energie-optimalisatie
  • Ontwerp en optimalisatie van verpakkingsfaciliteiten
  • HVAC
  • Procesautomatisering

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Jeroen van Lunsen

Jeroen van Lunsen

Managing Director

Rosmalen, Netherlands

+31610925617

Gerelateerde services