10 Logistics Warehoueselagerstyring (1)

Logistiek en magazijnen

NIRAS kan adviseren over alle aspecten van logistiek en magazijninrichting binnen alle gebieden van de voedings- en drankenindustrie.

Goed logistiek management en efficiënt magazijnontwerp zijn cruciaal om de stabiliteit in de productie te waarborgen en flexibiliteit voor toekomstige groei te bieden. Veel voedings- en drankenbedrijven staan echter voor uitdagingen op dit gebied.

Bij NIRAS pakken we graag logistieke en warehouse vraagstukken op. Wij adviseren over de optimalisatie van logistieke en magazijnoplossingen binnen alle gebieden van de voedings- en drankenindustrie, of het nu gaat om groente, fruit, zuivel, plantaardig voedsel, bakkerijproducten, ingrediënten of bier en dranken. Zo helpen we bij het verbeteren van algehele productiviteit, continuïteit van levering en dragen we bij aan het vergroten van het concurrentievoordeel.

Ervaring met logistieke uitdagingen

De complexiteit voor productiefaciliteiten van voeding en dranken is op het gebied van logistiek de afgelopen jaren steeds groter geworden. Meer en langere toeleveringsketens zorgen ervoor dat er minder betrouwbaarheid is en faciliteiten ook flexibel moeten zijn. Daarnaast spelen tijd, energieverbruik en arbeidskracht een rol.

Bij NIRAS hebben we jarenlange ervaring en expertise in het overwinnen van deze uitdagingen. Of het nu gaat om het optimaliseren van de goederenstroom, het ontwerpen van de meest optimale greenfield-faciliteit, het optimaliseren van processen, het ondersteunen van IT en de organisatie, of het aanpakken van een tekort aan magazijncapaciteit – wij vinden een oplossing.

Advies over alle aspecten van logistiek en magazijnontwerp

NIRAS kan adviseren over alle aspecten van logistiek en magazijnontwerp; van concept, masterplan, locatielogistiek, optimalisatie van interne stromen ondersteund door automatisering en het ontwerp van distributienetwerken.

We maken grondige analyses en voeren gedetailleerde beoordelingen uit van onder meer verpakkingsmateriaal, benodigd personeel, automatiseringsniveau, brandveiligheid en energie- en tijdefficiëntie.

Digitale logistieke oplossingen

Op basis van de analyse werken onze ingenieurs nauw samen met andere disciplines om magazijnen zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk te kunnen ontwerpen, rekening houdend met de directe omgeving.

Als onderdeel van onze logistieke en magazijndiensten maken we ook gebruik van digitale simulatiemodellen. Dit om een beknopt beeld te kunnen geven van de mogelijke uitdagingen voordat deze zich daadwerkelijk voordoen. Hiermee helpen onze logistieke experts uw bedrijf om de productiviteit te verhogen en daarmee tijd en geld te besparen.

Onze logistieke en warehouse verlening:

  • Optimalisatie toeleveringsketen, van leverancier tot eindklant
  • Magazijninrichting, ontwerp, optimalisatie, automatisering en aanbesteding
  • Simulatie
  • Optimaliseren van goederenstromen en processen
  • Masterplanning
  • Optimaal greenfield- en magazijnontwerp

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Jeroen van Lunsen

Jeroen van Lunsen

Managing Director

Rosmalen, Netherlands

+31610925617

Gerelateerde services