8 Energy Istock 682631442 COMPRESS

Energie in industriële productie

De experts van NIRAS bieden voedings- en drankenbedrijven ondersteuning op het gebied van de elektrifica-tie van hun industriële productie. De Energy Management System-oplossing DEXMA maakt NIRAS tot een van de grootste toonaangevende consultants van Denemarken op het gebied van energiemanagement en consultancy.

Onze specialisten bieden een voortdurende professionele service die zorgt voor de best mogelijke resultaten voor onze opdrachtgevers, en voor een waardevol partnerschap op lange termijn

Het Energy Management System (EMS) van NIRAS is een webgebaseerde modulaire softwareoplossing op basis van een DEXMA-analyse, die door middel van het ophalen van gegevens en IA-enquêtes elektriciteitsverbruik, water en gas onderzoekt, evenals verschillende andere gegevenspunten met betrekking tot energie, zoals temperatuur, weergegevens, etc. EMS is toepasbaar op installaties van elke omvang in allerlei bedrijven waarbij het een overzicht en een goed inzicht geeft in het energieverbruik.

Volledige gegevens en overzicht van het energieverbruik

De EMS-oplossing van NIRAS biedt opdrachtgevers een uitgebreid overzicht van hun exacte energieverbruik. EMS legt daarmee de noodzakelijke basis voor het creëren van goed geïnformeerde strategieën voor energieoptimalisatie, energiereductie en groene bedrijfsmodellen.

De NIRAS EMS-oplossing bevat alle benodigde tools om te werken met verbruiksgegevens van energie en hulpbronnen. Dit maakt het mogelijk om verbruiksgegevens van energie en hulpbronnen te verzamelen uit een breed scala aan bronnen, waaronder gegevens van systemen die op afstand elektriciteitsmeters uitlezen, dataloginsystemen, BMS/ICS, en gegevens die worden uitgewisseld via webservices, bestanden, etc.

NIRAS Energy Management System:

 • CO2-emissierapportage
 • Milieuregistratie, berekening en rapportage
 • Documentatie van energiereducties
 • Financiële registratie, calculatie en rapportage
 • Analyse en presentatie van verbruiksgegevens van energie en hulpbronnen
 • Afvalgerelateerd management van energie en hulpbronnen
 • Technisch gericht management van energie en hulpbronnen
 • Stand-by verbruik
 • Benchmarking
 • Bewaking van de consumptie

EMS komt het milieu en het resultaat ten goede

Veel bedrijven streven ernaar om duurzamer te worden, maar het kan moeilijk zijn om te weten welke inspanningen het meest effectief zijn en hoe prioriteit te geven aan groene investeringen.

Het Energie Management Systeem van NIRAS is een eenvoudige oplossing die bedrijven kan ondersteunen bij het verminderen van hun energieverbruik en CO2-uitstoot en hen zodoende helpt een flink aantal van hun groene en duurzame doelen te bereiken.

Onze EMS-oplossing zal daarbij zowel bijdragen aan het milieu, de vermindering van de CO2-uitstoot, de verlaging van het energie- en waterverbruik, en tegelijkertijd de bedrijfsresultaten verbeteren voor bedrijven die de tool gebruiken.

Onze energie-experts geven u het benodigde overzicht en de mogelijkheid om actie te ondernemen op een manier die het meeste effect en rendement oplevert.

Verbruiksanalyse en een uitgebreid overzicht van het energieverbruik

Het Energie Management Systeem van NIRAS is een gebruiksvriendelijke tool die ontworpen is de personen die verantwoordelijk zijn voor het energieverbruik van bedrijven.

Met behulp van EMS kunt u kengetallen over gebouwen en perioden managen, vergelijken en normaliseren. Als het verbruik in uw bedrijf begint af te wijken, geeft EMS direct een waarschuwing. Hierdoor kan snel actie worden ondernomen en ontstaat de mogelijkheid om zowel energie, hulpbronnen als geld te besparen.

Overzicht en waarschuwingen

 • Detecteer tijdig abnormaal verbruik en vermijd onnodige kosten
 • Meldingen kunnen via e-mail of sms worden verzonden naar belangrijke medewerkers
 • Veel verschillende mogelijkheden voor notificaties

Hulp op regelgevend gebied

EMS stelt onze experts bovendien in staat om potentiële actiegebieden te identificeren en een breder overzicht te geven van verschillende productiefaciliteiten of eigendommen.

Het systeem bevat een groot aantal analytische tools die kunnen worden gebruikt voor verbruiksanalyses. Dit omvat onder meer analyses op economisch gebied, stand-by-verbruik, benchmarking en rapportage van CO2-emissies.

Het Energy Management System is een uitstekend hulpmiddel op regelgevend terrein wanneer bedrijven heffingen moeten berekenen van CO2, stadsverwarming, te weinig stadskoeling, etc.

Snel overzicht in het energieverbruik

 • Bouw uw eigen dashboards met een eenvoudige tool waarmee u elementen kunt verslepen en neerzetten
 • Krijg een compleet overzicht van verbruik, economische waarden en milieu-impact
 • Gebruik je energiegegevens op infoschermen, intranet, etc.

Neem het heft in handen met betrekking tot verbeteringen op het gebied van energie

Met het Energy Management System van NIRAS kunt u lopende energieprojecten managen.

Het systeem bevat een flinke hoeveelheid tools waarmee energiereducties kunnen worden gemeten en geverifieerd.

Daarbij is het bovendien mogelijk om op basis van verschillende variabelen de ontwikkeling van het gewenste aantal projecten aan te maken en volgen.

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Gerelateerde services