03 Desing Food Plants Seoul Dairy (1)

Ontwerp van een productiefaciliteit

NIRAS werkt samen met haar opdrachtgevers aan de ontwikkeling en bouw van de voedings- en drankenfabrieken van de toekomst.

NIRAS werkt samen met haar opdrachtgevers aan de ontwikkeling en bouw van de voedings- en drankenfabrieken van de toekomst. Dat doen we door duurzame oplossingen te engineeren met behulp van digitale technologieën en door middel van professioneel projectmanagement. Wij leveren een compleet pakket aan services binnen het gehele scala van engineering, inkoop en constructiemanagement (ECPM).

Onze holistische benadering bij het ontwerpen van productiefaciliteiten houdt in dat we rekening houden met meerdere factoren om uw investering te waarborgen in verband met toekomstige uitbreidingen en andere scenario's. Op basis van nieuwe technologieën, ongeacht of uw markt die van bier en dranken, groente, fruit, zuivelproducten, ingrediënten of plantaardig voedsel is, kunt u veranderingen voor u laten werken.

Het doel van de ontwerpfase is om u de zekerheid te geven dat u verschillende kansen, technologische oplossingen, ideeën en alternatieven heeft geïdentificeerd en beoordeeld binnen een project.  

Ons ontwerp van de productiefaciliteit biedt een solide technische basis waarop u uw hele project kunt ontwikkelen. Het voorziet in technische oplossingen, CAPEX, tijdschema's en bedrijfskosten.

Masterplanning

Masterplanning van NIRAS geeft stap voor stap een duidelijke indicatie van de toekomstige investeringen. Onze financiële en technische due diligence-services zorgen ervoor dat uw bedrijf de CAPEX kan verminderen door goed vooraf te plannen.

Masterplanning voor de voedings- en drankenindustrie is een belangrijk proces dat zorgvuldig ontwerp en management vereist om een efficiënte, veilige en duurzame productie van voedselproducten te waarborgen. Het is van belang om optimalisatie van de lay-out, veiligheids- en hygiënevoorzieningen, energie-efficiëntie en duurzaamheid, flexibiliteit voor toekomstige uitbreidingen en samenwerking tussen verschillende disciplines mee te nemen. Dit kan voor een complex vraagstuk zorgen. Dankzij jarenlange ervaring en kennis van verschillende bewezen methodieken kan NIRAS overzicht bieden.

De experts van NIRAS ervoor dat het ontwerp en de lay-out van de fabriek een lean productieproces opleveren terwijl knelpunten en andere problemen in de verschillende productiegebieden worden aangepakt.

Gedetailleerd ontwerp en procesontwerp

NIRAS ook een volledig gedetailleerd process design leveren voor faciliteiten die voeding en dranken produceren. Omdat onze experts elk gebied van de voedseltechnologie beheersen kunnen we een complete oplossing bieden die alles omvat; van koelen en vriezen tot het ontwerp van leidingwerk, lay-outs van kleppen en installaties, alsook de positionering van tanks en pompen.

Bovendien verzorgt NIRAS de aanbesteding van de procesapparatuur, bouwwerken en nutsvoorzieningen zodat er voor gezorgd kan worden dat alle oplossingen en ontwerpen in de productiefaciliteit worden geoptimaliseerd.

Hygiënisch ontwerp

Onze kennis van hygiënische productiemethoden wordt lokaal en wereldwijd erkend. NIRAS heeft jarenlange ervaring in het aanleveren van de allerbeste hygiëneoplossingen bij het ontwerpen van voedings- en drankfabrieken voor onze opdrachtgevers.

De solide expertise van NIRAS zorgt ervoor dat we masterplannen en andere ontwerpoplossingen leveren met 'best practice' hygiëneoplossingen en 'best practice' moderne geautomatiseerde productieoplossingen en technologieën die volledig voldoen aan de relevante lokale, EU- en Amerikaanse hygiëne-eisen.

Door het optimaliseren van de ontwerpen voor gebouwen en productiestromen om tot optimale hygiënische oplossingen te komen, kunnen voedings- & drankenbedrijven ook op andere niveaus profiteren van de behaalde resultaten.

Het verbeteren van de voedselveiligheid zal vaak leiden tot een verbeterde efficiëntie van energieverbruik, dagelijkse bedrijfsvoering en productie, hetgeen uiteindelijk zal leiden tot meer winst.

Duurzame oplossingen

Bij NIRAS zijn duurzaamheid en de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN een integraal onderdeel van al ons werk. Dit komt ook tot uiting in alle fasen van ons ECPM- en installatieontwerp.

We streven ernaar onze opdrachtgevers de meeste duurzaamheid voor hun investeringen te geven, om zowel de beste oplossingen op het gebied van energie, water en andere nutsvoorzieningen te vinden alsook om voedsel- en andere productverspillingen te voorkomen. Daarom zorgen we ervoor dat een duurzaam ontwerp van een faciliteit ook voor onze opdrachtgevers een verantwoorde en toekomstbestendige investering is.

Onze portefeuille omvat:

  • Masterplanning & industriële architectuur
  • Conceptueel ontwerp
  • Simulatie van ontwerpintegriteit
  • Basis-ontwerp
  • Gedetailleerd ontwerp

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Jeroen van Lunsen

Jeroen van Lunsen

Managing Director

Rosmalen, Netherlands

+31610925617

Gerelateerde services