03 Desing Food Plants Seoul Dairy (1)

Ontwerp van een productiefaciliteit

NIRAS werkt samen met haar opdrachtgevers aan de ontwikkeling en bouw van de voedings- en drankenfabrie-ken van de toekomst.

NIRAS werkt samen met haar opdrachtgevers aan de ontwikkeling en bouw van de voedings- en drankenfabrieken van de toekomst. Dat doen we door duurzame oplossingen te engineeren met behulp van digitale technologieën en door middel van professioneel projectmanagement. Wij leveren een compleet pakket aan services binnen het gehele scala van engineering, inkoop en constructiemanagement (ECPM).

Onze holistische benadering bij het ontwerpen van productiefaciliteiten houdt in dat we rekening houden met meerdere factoren om uw investering veilig te stellen in verband met toekomstige uitbreidingen en andere scenario's. Daardoor kan uw productiefaciliteit voor voeding en dranken zich aanpassen aan de constante verandering van eisen die de markt stelt of van nieuwe technologieën, ongeacht of uw markt die van bier en dranken, groente, fruit, zuivelproducten, ingrediënten of plantaardig voedsel is.

Het doel van het ontwerp van de productiefaciliteit is om u de zekerheid te geven dat u verschillende kansen, technologische oplossingen, ideeën en alternatieven heeft geïdentificeerd en beoordeeld binnen een scope die u voor het project heeft gedefinieerd.

Ons ontwerp van de productiefaciliteit biedt een solide technische basis waarop u uw hele project kunt ontwikkelen. Het voorziet in technische oplossingen, CAPEX, tijdschema's en bedrijfskosten.

NIRAS heeft een lange staat van dienst met betrekking tot het leveren van ECPM en het ontwerpen van productiefaciliteiten voor 's werelds toonaangevende producenten op het gebied van voeding en dranken, variërend van bier, dranken, vlees en gevogelte tot zuivel en plantaardige producten.

Masterplanning

Masterplanning van NIRAS geeft stap voor stap een duidelijke indicatie van de toekomstige investeringen. Onze financiële en technische due diligence-services zorgen ervoor dat uw bedrijf de CAPEX kan verminderen door vooraf te plannen en een harmonieuze ontwikkeling van fabrieksfaciliteiten te realiseren. Dit helpt uw faciliteit en de investeringen toekomstbestendig te maken.

Masterplanning voor productielocaties volgen lay-out- en ontwerpprincipes die ervoor zorgen dat efficiënte productiefaciliteiten in voeding en dranken met een gestroomlijnde flow worden toegerust, evenals een hoge en uniforme kwaliteit.

Onze deskundige ontwerpers zorgen ervoor dat nieuwe productiefaciliteiten efficiënte productie-lay-outs krijgen die zowel de productiviteit verhogen als de capaciteitsknelpunten oplossen.

Onze masterplannen bevatten ook de nieuwste geautomatiseerde productietechnologieën zodat onze opdrachtgevers hun productiviteit kunnen optimaliseren en tegelijkertijd de kosten kunnen minimaliseren en het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau garanderen.

Daarbij zorgen de experts van NIRAS ervoor dat het ontwerp en de lay-out van de fabriek een lean productieproces opleveren terwijl knelpunten en andere problemen in de verschillende productiegebieden worden aangepakt.

Gedetailleerd ontwerp en procesontwerp

NIRAS kan ook een volledig gedetailleerd design en process design leveren voor faciliteiten die voeding en dranken produceren. Omdat onze experts elk gebied van de voedseltechnologie beheersen kunnen we een complete oplossing bieden die alles omvat; van koelen en vriezen tot het ontwerp van leidingwerk, lay-outs van kleppen en installaties, alsook de positionering van tanks en pompen.

Bovendien verzorgt NIRAS de aanbesteding van de procesapparatuur, bouwwerken en nutsvoorzieningen zodat er voor gezorgd kan worden dat alle oplossingen en ontwerpen in de productiefaciliteit worden geoptimaliseerd.

Hygiënisch ontwerp

Onze kennis van hygiënische productiemethoden wordt lokaal en wereldwijd erkend en onze experts hebben jarenlange ervaring in het aanleveren van de allerbeste hygiëneoplossingen bij het ontwerpen van voedings- en drankfabrieken voor onze opdrachtgevers.

De solide expertise van NIRAS zorgt ervoor dat we masterplannen en andere ontwerpoplossingen leveren met 'best practice' hygiëneoplossingen en 'best practice' moderne geautomatiseerde productieoplossingen en technologieën die volledig voldoen aan de relevante lokale, EU- en Amerikaanse hygiëne-eisen.

Door het optimaliseren van de ontwerpen voor gebouwen en productiestromen om tot optimale hygiënische oplossingen te komen, kunnen voedings- & drankenbedrijven ook op andere niveaus profiteren van de behaalde voordelen.

Het verbeteren van de voedselveiligheid zal vaak leiden tot een verbeterde efficiëntie van energieverbruik, dagelijkse bedrijfsvoering en productie, hetgeen uiteindelijk zal leiden tot meer winst.

Duurzame oplossingen

Bij NIRAS zijn duurzaamheid en de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de VN een integraal onderdeel van al ons werk. Dit komt ook tot uiting in alle fasen van ons ECPM- en installatieontwerp.

We streven ernaar onze opdrachtgevers de meeste duurzaamheid voor hun investeringen te geven, om zowel de beste oplossingen op het gebied van energie, water en andere nutsvoorzieningen te vinden alsook om voedsel- en andere productverspillingen te voorkomen. Daarom zorgen we ervoor dat een duurzaam ontwerp van een faciliteit ook voor onze opdrachtgevers een verantwoorde en toekomstbestendige investering is.

Onze portefeuille omvat:

  • Masterplanning & industriële architectuur
  • Conceptueel ontwerp
  • Simulatie van ontwerpintegriteit
  • Basis-ontwerp
  • Gedetailleerd ontwerp

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Jeroen van Lunsen

Jeroen van Lunsen

Managing Director

Rosmalen, Netherlands

+31610925617

Gerelateerde services