Hand Seeds Compress Istock 1126962479 Ny

Duurzaamheid in de voedings- & drankenindustrie

Wij adviseren van begin tot eind en helpen voedings- en drankenbedrijven hun duurzame potentieel te realiseren.

Duurzaamheid wordt voor bedrijven steeds belangrijker om mee te nemen in de bedrijfsvoering en de voedings- en drankenindustrie krijgt daarbij steeds meer druk van consumenten en wet- en regelgeving.

Binnen alle sectoren van de industrie, of het nu gaat om groente, fruit, zuivel, plantaardig voedsel, ingrediënten, bakkerijproducten of bier en dranken, nemen bedrijven de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling op in hun bedrijfsstrategieën. Velen staan echter voor uitdagingen als het gaat om de integratie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) in hun dagelijkse activiteiten.

Bij NIRAS geven we advies, van begin tot eind. Met een holistische benadering helpen we bedrijven bij alles, van het definiëren van hun duurzame ambities en het beoordelen van risico's tot het ontwikkelen van de optimale strategie en het mogelijk maken van de effectieve uitvoering en realisatie van de gestelde doelen.

Met onze grondige, toonaangevende expertise helpen we uw bedrijf om ambitieuze duurzame ambities om te zetten in tastbare acties en resultaten, wat niet alleen uw bedrijf en zijn concurrentiepositie op de markt ten goede komt, maar ook het milieu dat we allemaal delen.

Potentieel voor impactvolle resultaten

Bij NIRAS hebben we uitgebreide ervaring met het implementeren van duurzame praktijken in verschillende sectoren, en de voedings- en drankenindustrie is daarop geen uitzondering. Zo beschikt u over de expertise die nodig is om het duurzame potentieel van uw bedrijf te realiseren.

Duurzaam resourcemanagement en waterreductie hebben een aanzienlijk potentieel om de dagelijkse activiteiten te optimaliseren en de ecologische voetafdruk van bedrijven te verkleinen. NIRAS heeft geholpen dit potentieel te ontsluiten voor enkele van 's werelds toonaangevende bedrijven uit de voedings- en drankenindustrie.

Fabrieken en procesinstallaties, vereisen bovendien doorgaans grote hoeveelheden energie om te kunnen functioneren en vormen daardoor een bron van hoge CO2-emissies. Er kan een breed scala aan initiatieven worden genomen om de milieubelasting van deze faciliteiten te verminderen. Wij bieden u een 360-graden perspectief met betrekking tot uw duurzaamheid, inclusief de directe en indirecte gevolgen van de oplossingen.

Duurzaamheidstools

Naast ruime praktijkervaring en technische kennis heeft NIRAS verschillende tools ontwikkeld en getest waarmee bedrijven duurzame intenties kunnen omzetten in meetbare resultaten.

Deze SDG tools zorgen voor duidelijke prioriteiten, specifieke oplossingen en transparante kwantificering van de milieu-impact van uw bedrijf.

De duurzaamheidsservices van NIRAS omvatten:

  • Oplossingen voor hygiëne en voedselveiligheid
  • Testen, meten en kalibreren
  • De ontwikkeling van duurzame productie
  • Kwaliteitszekering
  • Sensorische analyse
  • De ontwikkeling van duurzame productie

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Jolmer Nieuwkerk

Jolmer Nieuwkerk

Engineering Expertise Manager

Sneek, Netherlands

+31682404322

Gerelateerde services