12 Industrial Architecture Lactosan Tower (1)

Industriële architectuur en civiele techniek

NIRAS biedt een volledig scala aan services binnen de industriële architectuur en civiele gebouwen die zijn ge-richt op de speciale behoeften van de voedings- en drankenindustrie.

NIRAS biedt een volledig scala aan services binnen de industriële architectuur en civiele gebouwen die zijn gericht op de speciale behoeften van de voedings- en drankenindustrie.

Onze experts bieden een solide technische basis waarop u uw hele project kunt ontwikkelen. Het levert de technische oplossing, de CAPEX, het tijdschema en de bedrijfskosten alsmede de volledige analyse en het ontwerp van industriële architecturale en civiele gebouwen.

Het team van industriële architecten van NIRAS maakt het ontwerpen van productiefaciliteiten die zorgen voor efficiënte voedings- en drankfabrieken tot een gestroomlijnd geheel met een hoge en uniforme kwaliteit. Onze oplossingen voor industriële architectuur en civiele gebouwen zorgen ook voor een productie die lean is, zonder knelpunten in de verschillende productiegebieden.

Wanneer onze experts een nieuwe productiefaciliteit ontwerpen zorgen ze ervoor dat 'best practice' hygiëneoplossingen en 'best practice' moderne geautomatiseerde productieoplossingen en technologieën in het ontwerp worden geïntegreerd. Het behoeft geen betoog dat onze oplossingen volledig voldoen aan de relevante nationale, EU- en Amerikaanse hygiënevoorschriften.

Nauwgezette dialoog en flexibele oplossingen

Bij NIRAS staan we altijd in nauw overleg met onze opdrachtgevers om de best mogelijke oplossingen voor hun behoeften te kunnen leveren. Het maakt niet uit of uw bedrijf een geheel nieuwe fabriek moet bouwen of een bestaande faciliteit uit wil breiden; wij zullen ervoor zorgen dat de indeling van de nieuwe gebieden wordt gepland met nauwgezette aandacht voor alle belangrijke factoren zodat aan al uw wensen wordt voldaan.

Dankzij de holistische projectaanpak van NIRAS houden onze experts rekening met vele factoren bij het maken van een industrieel architectonisch ontwerp voor uw project. Dit omvat zaken als oplossingen voor apparatuur, productiestromen, processen en mensen, vereisten voor bemanning en gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

Daarnaast houden onze experts zich ook bezig met andere factoren die relevant zijn voor de voedings- en drankenindustrie, zoals patronen van ploegendiensten, omsteltijden, energievereisten, technische vereisten en nutsvoorzieningen en services. Dankzij de schat aan ervaring die onze experts hebben kunnen we ervoor zorgen dat uw bedrijf de meest efficiënte en kosteneffectieve lay-out krijgt.

Locatie van de site

De experts van NIRAS zullen u uiteraard helpen bij alle vraagstukken die verband houden met het identificeren van een geschikte locatie voor de productiefaciliteit van uw bedrijf. Op basis van de haalbaarheidsstudie vervolgen we verder met het vinden van de exacte locatie, door de behoeften van uw nieuwe project af te wegen tegen de voor- en mogelijke nadelen van potentiële locaties.

Om de geschiktheid van een locatie te bepalen, analyseren we mogelijke locaties op tal van factoren op micro- en macroniveau.

Onze experts bestuderen alle relevante elementen, zoals de uitdagingen die bouwvergunningen met zich meebrengen, de grootte, de structurele stevigheid van het terrein, de dagelijkse gang van voertuigbewegingen, beperkingen op het gebied van geluid, beperkingen met betrekking tot het wildleven, de regionale capaciteit van de infrastructuur, de nabijheid van leveranciers en opdrachtgevers, bedrijfskosten, bouwkosten, en het potentieel voor uitbreiding en menselijk kapitaal.

Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf de best mogelijke locatie voor zijn nieuwe faciliteit krijgt passen onze experts hun nauwgezette analytische vaardigheden toe om ervoor te zorgen dat de potentiële locatie perfect bij u en uw bedrijf past.

Duurzaamheid en circulaire economie

Bij NIRAS zijn we sterk gefocust op duurzaamheid en passen we ons project aan om de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN zo goed mogelijk te volgen.

De circulaire economie is ook een belangrijk onderdeel van onze focus op duurzaamheid. Met betrekking tot onze services voor industriële architectuur en civiele gebouwen onderzoeken we het creëren van regeneratieve installatieontwerpen die prioriteit geven aan het aanpassingsvermogen en het hergebruik van afvalmaterialen en componenten.

Als groot internationaal adviesbureau beschikt NIRAS over experts op alle engineeringgebieden en kunt u rekenen op ons professionele advies inzake enig aspect van uw project.

Neem contact op

Jeroen van den Boezem

Jeroen van den Boezem

Market Director

Rosmalen, Netherlands

+31(0)646314509

Ruud Koetsier

Ruud Koetsier

Senior Project Manager

Apeldoorn, Netherlands

+31(0)615055413

Gerelateerde services